IGNIS - Grill betonowy (kominek ogrodowy)

3 w jednym grill, rożen, wędzarnia.

Mercedes wśród grilli betonowych

grill betonowy ignis ze stolikiem kominek darkom

Grill ten przeznaczony jest do ustawienia na wolnym powietrzu (na tarasie, na działce, w ogrodzie). Jego podstawowe zastosowanie to przygotowanie potraw na ruszcie grillowym i obrotowym szpikulcu rożna. Dodatkową zaletą jest możliwość wykorzystania kominka jako wędzarni.

Grill wykonany jest z betonu termoodpornego na bazie kruszywa ceramicznego, zbrojony hybrydowo jak i konstrukcyjnie. Pokryty jest farbą akrylową odporną na czynniki atmosferyczne.
Nasze Grille były testowane z zamontowaniem wkladu żeliwnego do ciągłego palenia o mocy 14KW który osiągał temperature ponad 500 stopni celcjusza, prosze nie dać sie nabierać na wyroby podobne ze względu na niższą cenę wykonywane z kruszywa rzecznego składające sie z kilkunastu elementów itp.

Nasze kominki wykonywane są z pełnych odlewów. Jesteśmy doświadczoną firmą w tej dziedzinie która produkuje kominki od ponad 20 lat z zastosowaniem najnowszych technologji i zbrojeń które napewno posłużą Państwu przez lata.

  • ciężar - ok. 400 kg
  • wysokość - 230 cm
  • szerokość - 120 cm (opcaj ze stolikiem 170cm)

Wymiary i kolorystyka do uzgodnienia

OPIS TECHNICZNY

Kominek powinien stanąć na stabilnym wypoziomowanym podłożu.
Klient przygotowuje podłoże kominka oraz kanał ziemny do wędzarni (opcjonalnie) we własnym zakresie.

Kominek składa się z trzech elementów głównych, które po ustawieniu jeden na drugim (w kolejności od 1 do 3) stanowią całość

  • poziom 1 - skład opału (podstawa kominka)
  • poziom 2 - grill i rożen (komora wędzarnicza)
  • poziom 3 - wyciąg spalin

PALENIE

  • węgiel drzewny lub drewno liściaste drobne (spalanie na blasze paleniska - poziom 2)
  • drewno liściaste grubsze do wędzenia (spalane w kanale ziemnym).

Nie palić na poziomie 1.

WYPOSAŻENIE

  • ruszt grilla (57 x 43 cm lub 70 x 43 cm) z rączkami - ze stali kwasowej nierdzewnej (wieczny)
  • szpikulec rożna
  • blacha paleniska

Ruszt z rączkami oraz szpikulec rożna wykonany jest ze stali kwasowej nierdzewnej (wieczny).

WYPOSAŻENIE DODATKOWE (opcjonalne)

  • pokrywa komory grilla oraz pokrywa komory składowej - do wędzarni - komplet 80 zł
  • silniczek rożna grillowego - 25 zł
  • termometr z sondą - 25 zł

Na życzenie Klienta dodatkowe ruszta oraz inne oprzyrządowanie.

termometr z sondą darkom termometr z sondą darkom

termometr z sondą

silniczek rożna grillowego

Rodzaje daszków

daszek 1 (łukowy niski)

daszek 2 (dwuspadowy)

daszek 3 (łukowy wysoki)

daszek 4 (falisty niski)

Wykorzystanie kominka jako wędzarni

Wykorzystując kominek jako wędzarnię należy zakryć pokrywami komory 1 i 2, natomiast palenie rozpocząć z tyłu kominka w przygotowanym kanale ziemnym, biegnącym pod poziomem 1 do dolnego wlotu otworu dymowego (w odległości 100 cm od brzegu kominka). Przedmiot wędzenia należy umieścić w komorze nr 2 na wieszaku wędzarniczym lub ruszcie.

Możliwy jest zakup poszczególnych części do samodzielnej budowy kominków ogrodowych.


Pozostałe grille betonowe z funkcją grilla, rożna oraz wędzarni

Top