Grill ten przeznaczony jest do ustawienia na wolnym powietrzu (na tarasie, na działce, w ogrodzie). Jego podstawowe zastosowanie to przygotowanie potraw na ruszcie grillowym i obrotowym szpikulcu rożna. Dodatkową zaletą jest możliwość wykorzystania kominka jako wędzarni.
Grill wykonany jest z betonu termoodpornego na bazie kruszywa ceramicznego, zbrojony hybrydowo jak i konstrukcyjnie. Pokryty jest farbą akrylową odporną na czynniki atmosferyczne.
Nasze Grille były testowane z zamontowaniem wkladu żeliwnego do ciągłego palenia o mocy 14KW który osiągał temperature ponad 500 stopni celcjusza, prosze nie dać sie nabierać na wyroby podobne ze względu na niższą cenę wykonywane z kruszywa rzecznego składające sie z kilkunastu elementów itp.
Nasze kominki wykonywane są z pełnych odlewów. Jesteśmy doświadczoną firmą w tej dziedzinie która produkuje kominki od ponad 20 lat z zastosowaniem najnowszych technologji i zbrojeń które napewno posłużą Państwu przez lata.
Wymiary i kolorystyka do uzgodnienia
Kominek powinien stanąć na stabilnym wypoziomowanym podłożu.
Klient przygotowuje podłoże kominka oraz kanał ziemny do wędzarni (opcjonalnie) we własnym zakresie.
Kominek składa się z trzech elementów głównych, które po ustawieniu jeden na drugim (w kolejności od 1 do 3) stanowią całość
Nie palić na poziomie 1.
Ruszt z rączkami oraz szpikulec rożna wykonany jest ze stali kwasowej nierdzewnej (wieczny).
Na życzenie Klienta dodatkowe ruszta oraz inne oprzyrządowanie.
daszek 1 (łukowy niski)
daszek 2 (dwuspadowy)
daszek 3 (łukowy wysoki)
daszek 4 (falisty niski)
Wykorzystując kominek jako wędzarnię należy zakryć pokrywami komory 1 i 2, natomiast palenie rozpocząć z tyłu kominka w przygotowanym kanale ziemnym, biegnącym pod poziomem 1 do dolnego wlotu otworu dymowego (w odległości 100 cm od brzegu kominka). Przedmiot wędzenia należy umieścić w komorze nr 2 na wieszaku wędzarniczym lub ruszcie.